PETICi PODEPSALO 800 OBČANŮ

Na přelomu dubna a května proběhla informační a podpisová akce za změnu projektu modernizace rychlodráhy. Podpisy měly za úkol legitimizovat vstup našeho spolku do územního řízení a podat námitky na stávající problematický projekt.
Máme velkou radost, protože během několika týdnů jsme na podpisových arších obdrželi více jak 800 podpisů, převážně z občanů Liboce a Ruzyně.

Děkujeme všem, kteří svým podpisem přispěli. Takovýto zájem a výsledek potvrzuje požadavek na zahloubení trati a změnu stávajícího zastaralého projektu tak, aby splňoval stejné standardy, jako jsou úseky před i za naší části dráhy. Nechceme tady nevzhledné betonové stěny a špinavé podchody. Nechceme, aby takovým zastaralým projektem znehodnotilo životní prostředí v této oblasti a zhoršila dopravní prostupnost území.

Územní řízení je momentálně ze strany investora pozastavené, avšak tento čas využijeme na detailní přípravu právních a odborných argumentů, které následně do obnoveného řízení předložíme. Již nyní se obracíme na politické reprezentanty MČ Praha 6 a magistrátu a požadujeme změnu projektu.

Pokud byste ještě chtěli podepsat petici, tak je to stále možné v místním obchodě potraviny Šperl, Braškovská ul. 16.